Transformare in gema

Probă de sânge analizată la microscop în câmp întunecat.

Haemobartonella

Pe frotiu se poate observa haemobartonella – sunt microorganisme ce parazitează globulele roșii și celulele sistemului limfatic, splina, ficatul și rinichii. Bartonella bacilliformis determină bartoneloza la om.

 

Prezența B. afzelii

Evidențierea bacteriei Borrelia afzelii într-o probă de sânge. Microscopia poate detecta germenii vii, aflați în mișcare în sânge. Dacă într-o probă testată nu se descoperă spirochete, nu înseamnă că acel organism nu este infectat – în schimb, dacă se descoperă, atunci infecția cu Borrelia este o certitudine.

Prezența B. burgdorferi

Pentru o lamă de microscopie se folosesc câteva micrograme de sânge, suficiente însă pentru a pune în evidență prezența spirochetelor. Borrelia burgdorferi este răspândită în Statele Unite.

Borrelia garinii

Spirochetele certifică prezența acestei genospecii în organism. Borrelia afzelii și Borrelia garinii se întâlnesc la pacienții din Europa.

Borrelia afzelii

Spirocheta pe care o putem vedea traversând cadrul de la dreapta la stânga este proba care certifică prezența infecției în organism.

Borrelia burgdorferi

Borrelia bugdorferi este genospecia din complexul Borrelia burgdorferi sensu lato răspândită în Statele Unite. În general, este mai puțin întâlnită la pacienții români.