Echipamente

Aparatura din laborator este de ultima generatie ,de la firme renumite (microscop in camp intunecat Optika, microscop imunofluorescenta impreuna cu soft-ule si analizorul pentru blot automat sunt de la Euroimmun , iar echipa medicala este si ea instruita in Germania.

Pentru ca medicina moderna este o medicina bazata pe dovezi, suntem in permanenta legatura cu Euroimmun fiind cei care ne furnizeaza materialele pentru controlul intern de calitate, iar contolul extern de calitate este furnizat de Centrul de referinta pentru borrelii din Germania sub egida Institului National de Control al bolilor transmisibile.

În domeniul diagnosticării boreliozei, performanța echipamentelor este esențială. Lyme Diagnostic dispune de aparatură de cea mai bună calitate, care permite obținerea unor rezultate precise. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Analizorul EUROBlotMaster

Analizorul asigură o precizie și reproductibilitate superioare altor aparate similare și permite standardizarea tuturor stripurilor imunologice Euroimmun (Euroline, Euroline-WB, Westernblot). Are peste 65 de parametri validați (16 autoanticorpi, 28 infecțioși, 21 alergenici) și 30 de stripuri.

Centrifuga COMPACT z206A

Compact, digital, aparatul produs de Hemle centrifughează eprubetele în care se află mostrele de sânge recoltate. Viteza poate varia de la 200 la 6000 rpm

Mini rocker-shaker MR1

Aparatul asigură o mișcare lentă și constantă a probelor de sânge, în vederea pregătirii acestora pentru testarea prin Western blotting. Este produs de Biosan.

Lampă cu ultraviolete

UVR-Mi-UV air flow Cleaner Recirculator de la Biosan este foarte utilă în protecția atimicrobiană a spațiilor medicale (laboratoare, săli de așteptare etc.). Asigură acțiunea UV și acțiunea catalitică a dioxidului de titan asupra moleculelor biologice de viruși, germeni și altor molecule organice. În același timp, utilizatorii sunt protejați de radiația directă a ultravioletelor.

Pipete Sartorius

Fabricate în Finlanda după cele mai stricte norme GMP și ISO 9002, pipetele Sartorius sunt prevăzute cu un filtru special împotriva contaminării mostrelor, pipetele electronice fiind utilizate pentru acuratetea pipetarii.

Microscop în câmp întunecat

Microscopul OPTIKA B-500DK este destinat lucrului în laborator, fiind unul dintre cele mai performante. Are un sistem de iluminare de înaltă calitate, care permite obținerea unui contrast optim pentru vizualizarea probelor în câmp întunecat, ceea ce pune în evidență bacteriile și spirochetele. Microscopia în câmp întunecat (link capitolul 7 Dictionar) este considerată cea mai sigură metodă de diagnosticare a boreliozei.

Microscop Imunofluorescenta

Microscopul cu imunofluorescenta EUROStar III Plus este farf de gama, lumina albastra fiind o inovatie si este transmisa cu un flux constant. Tehnologia EUROIMMUN cLED permite o navigare usoara in procesul de acreditare avand avantaje semnificative fata de lampile clasice cu vapori de mercur.

Cu ajutorul camere video preintalate si a softului se preiau automat imaginile si se stocheaza.


ATENȚIE!

Boala Lyme (borrelia) este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi și se transmite la om prin înțepătură, ciupitură sau mușcătură de căpusă. Simptomele tipice includ febra, dureri de cap, oboseală, și o erupție caracteristică a pielii numită eritem migrans. Boala Lyme este diagnosticată pe baza simptomelor, constatărilor fizice (de exemplu, erupții cutanate), și posibilitatea expunerii la căpuse infectate. Dacă este lăsată netratată, infecția se poate răspândi la nivelul articulațiilor, inimă și sistemul nervos.
Testele de laborator sunt de ajutor dacă sunt administrate corect și efectuate cu metode validate.