Link-uri utile

Borelioza sau boala Lyme – deși a fost trecută în nomenclatorul bolilor profesionale din România din anul 2006, iar specialiștii au atras atenția asupra înmulțirii cazurilor în 2010 și 2011, a devenit un subiect dezbătut pe scară largă abia în 2012. Nevoia de informație corectă și la zi în acest domeniu este foarte mare – borelioza sau boala Lyme abia începe să fie diagnosticată și tratată corespunzător și în România. De aceea, credem că link-urile de mai jos (trimiteri către articole apărute în limba română și engleză) vor fi de folos celor care vor să afle mai multe despre acest subiect complex.


Mai multe informaţii despre testele EUROIMMUN.

Citeşte aici

 

HBOT – Clinica de medicină hiperbară – Oxigenul înseamnă viaţă

 

Scurt articol explicativ apărut pe Wikipedia, însoțit de fotografii, despre boala Lyme (RO)

Citește aici

 

Material detaliat despre boala Lyme publicat pe Wikipedia, inclusiv cazuri notorii și teorii legate de expansiunea fenomenului (ENG)

Citește aici

 

Un material cuprinzător despre boala Lyme: transmitere, simptome, diagnostic și tratament, prevenție, statistici, informații pentru profesioniști (ENG)

Citește aici

 

O mulțime de informații utile se găsesc pe site-ul Societății Internaționale pentru boala Lyme și boli asociate (ILADS) (ENG)
Citește aici

 

Un articol bine documentat și structurat din New York Times despre cauze, simptome, teste, tratament, prognoză, posibile complicații etc. referitor la boala Lyme (ENG)

Citește aici

 

Detalii utile despre borelioze (boala Lyme)

Citește aici

 

Testele care ajută la diagnosticarea bolii Lyme, explicate pe scurt (ENG)

Citește aici

 

Informații medicale despre testul de laborator al bolii Lyme, microscopia directă, culturile bacteriene, tehnicile moleculare, reacțiile serologice, limitele și interferențele testelor serologice, testul de transformare limfoblastică (RO)

Citește aici

 

Despre testele imunologice și nu numai pentru depistarea bolii Lyme, pregătirea pacientului, riscuri, rezultate etc. (RO)

Citește aici

 

Un pic de istorie și detalii despre microscopia în câmp întunecat (RO)

Citește aici

 

Manifestări clinice și ghid de diagnostic al bolii Lyme (RO)

Citește aici

 

Prezentare, epidemiologie, diagnostic diferențiat, investigații, prevenție, studii adresate profesioniștilor în domeniu (ENG)

Citește aici

 

Câteva întrebări frecvente referitoare la căpușe și boala Lyme (ENG)

Citește aici

 

Informații generale despre Lyme, inclusiv fotografii și comentarii ale pacienților (ENG)

Citește aici

 

Pagina de Facebook a comunității interesate de boala Lyme (RO)

Citește aici
Discuții despre borelioză, coinfecții transmise de căpușe, microscopie în camp întunecat etc. pe forumul de medicină hiperbară (RO)

Citește aici

 

Forum de discuții al celor interesați de boala Lyme/borelioză (RO)

Citește aici